Столичната организация на БСП призовава кметът Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск и да спре да прави предизборна кампания, скривайки я зад "инспекцията" на различни общински обекти.

В нарочна декларация от БСП припомнят, че отправят своя призив за втори път, след като в началото на септември вече веднъж призоваха за това. Тогава отговорът на Фандъкова бил, че тя не прави кампания, а работи за софиянци и града.

С позиция от ГЕРБ - София защитиха госпожа Фандъкова, като законно избран и действащ кмет и заявиха, че излизането й в отпуск ще преустанови работата на Столична община и ще създаде затруднения за гражданите. Само в последните 3 дни, заявяват от столичната организация на БСП, обаче Фандъкова е представила новите си лица в екипа по време на инспекциите си, и се изброява:

  • На 18-ти септември при проверка на строителството на детска градина в Курило -кандидат за общински съветник на ГЕРБ - арх. Ивайло Петков.
  • На 19-ти септември при посещение в Първа градска болница - проф. Иво Петров като второто ново име от гражданската квота в отбора й.
  • На 20-ти септември при посещение в Университетската АГ болница "Майчин дом" представи проф. Асен Николов като част от листата й за общински съветници.
И Фандъкова, и Манолова гледат с надежда към градската десница

И Фандъкова, и Манолова гледат с надежда към градската десница

Това заяви Димитър Ганев от "Тренд"

"С цялото ни уважение към безспорния авторитет на посочените кандидати, искаме да попитаме кое наложи те да бъдат представени сега и по този начин преди законното откриване на предизборната кампания? Да, наистина, при представянето им, кметът Фандъкова не се вози на "джипка", а използва територията на реномирани лечебни заведения. Но това не променя безспорния факт, че тя използва общински ресурс за лични цели и партиен пиар", заявяват от БСП-София.

Мая Манолова зове Фандъкова да излезе в отпуск

Мая Манолова зове Фандъкова да излезе в отпуск

Вече не се гордеела с подкрепата си за правителството на Орешарски

Активистите от "Спаси София" също излязоха с подобна позиция по-рано днес.

Те питат Йорданка Фандъкова дали и защо продължава да води политическата си кампания с публичния ресурс на всички софиянци? Градските активисти са възмутени, че в кампанията, особено активна в последните две седмици, се ползват общински детски градини, училища и болници. За политическа реклама се използват дори малолетни деца и пациенти в общинските болници. В пълно противоречие с изборното законодателство се използва и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължавала да използва и шофьорите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това струва много пари и явно се плаща от данъкоплатците.

От организацията обръщат внимание, че от името на Столичната община се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват дейността на кмета - през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова.

От "Спаси София" смятат, че поведението на кандидат кмета за неморално и се надяват софиянци да се противопоставят на воденето на кампания за лични цели с публичен ресурс.

Фандъкова отчете успехите си на празника на София

Фандъкова отчете успехите си на празника на София

Няма битка за София. Има работа за София, каза сегашният столичен кмет