Парламентарната група на БСП за България е изненадана от скоростта, с която ПП-ДБ са готови да върнат втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Пред журналисти в Партийния дом Атанас Зафиров заяви, че ПП-ДБ не са направили достатъчно сериозен опит да сформират правителство с втория мандат, при положение, че социалистите са изразили готовност за диалог и подкрепа за антикорупционното законодателство.

"В момента се получава отказ от мандат и обвинение, че няма готовност за антикорупционни мерки. Категорично не приемаме такива квалификации", подчерта Зафиров.

ГЕРБ готова да подкрепи антикорупционни закони, но не и втория мандат

ГЕРБ готова да подкрепи антикорупционни закони, но не и втория мандат

Росен Желязков поздрави ДБ, че проявяват политическа смелост

Каква е разликата между поведението на ГЕРБ, които искаха подкрепата на техния кабинет, и ПП-ДБ, които също поискаха подкрепа на декларацията си за антикорупционно мнозинство, иначе отиваме на нови предсрочни избори, запита Атанас Зафиров.

Той отбеляза, че третият и последен мандат за съставяне на правителство трябва да е национален и надпартиен, а мандатоносителят трябва да е надпартиен манталитет и национално отговорен. БСП са готови да водят динамични, отворени и открити разговори за съставяне на правителство, ако "червените" получат третия мандат.

"Има такъв народ" пак поиска третия мандат

"Има такъв народ" пак поиска третия мандат

ИТН: ДБ са заложници на ПП, на Кирил Петков му се ходи на избори

За ситуацията с пожарите в страната, Зафиров заяви, че по време на днешното заседание на Комисията по бюджет и финанси БСП ще внесе предложение за закупуване на необходимата техника, консумативи и компенсация за пострадалите от пожарите.

"Възраждане" иска оставката на Главчев и Калин Стоянов

"Възраждане" иска оставката на Главчев и Калин Стоянов

Не виждат математиката за третия мандат