Административен, полицейски и икономически натиск се упражнявал върху БСП в последната седмица. Това се оплака заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Много се говори за "Костинброд 2", и то от устата на министър-председателя, подчерта той. Държавата ползвала структурите си за натиск.

МВР, по думите му, повтаряла модела Галиче и Ценко Чоков. МВР взема страна на една политическа сила, подчерта Добрев. Събрани били служителите на реда във Видин, Враца и Монтана и им било казано, че ще бъдат разформировани в други места, ако ГЕРБ не спечели.

БСП се оплака от бухалката на Борисов

БСП се оплака от бухалката на Борисов

Корупцията при ГЕРБ била заложена в закон, смята Нинова

Докато не могат да открият убиеца от Костенец, полицаите открили местни соцръководители и им изготвили предупредителни протоколи за изборите. Монтирана била камера за видеонаблюдение до клуб на БСП в Любимец. Така и се отказвали членовете на секции от червената партия. Партиен лидер на местно ниво бил накаран да подпише протокол, че няма да купува гласове. Служители на МВР плашели хората във Видин. В Борован пък забранили поставянето на шатра с предизборна цел.

Георги Свиленски се оплака от икономически натиск. Вчера до цялото ръководство на БСП е изпратено писмо от фирма "Телетол" заради неговото изявление за съмнение за връзка на фирмата с офшорки. 30% от фирмата е собственост на офшорка, по думите му. В писмото фирмата настоява той да се извини и партията да го порицае.

Кирил Добрев отново се оплака, че милиардери от обществени поръчки оказвали натиск върху партията. Добрев припомни сблъсъка на БСП със строителите след искането на Елена Йончева за качественото ремонтиране на пътищата. Левите захапаха и кръговото във Варна. То се превърнало в най-скъпият водопад, според Добрев.

Той бе категоричен, че партията няма да позволи милиардери от обществени поръчки да й се месят.

Въпросът за партийните субсидии - не към нас, отсече Кирил Добрев

Въпросът за партийните субсидии - не към нас, отсече Кирил Добрев

Щели да коментират темата, когато имат свой финансов министър