В кратък коментар пред медиите след края на заседанието на Министерски съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев опроверга обвиненията на предшественика си Бойко Рашков, че целият ръководен екип на ГД "Национална полиция" е бил уволнен, а МВР се връща в "модела Борисов"

"Не сме уволнявали никого в МВР. Направихме премествания, минимални. Имайте предвид, че 53 хиляди служители има в МВР, няколко човека сме преместили. Причините са изцяло професионални, за да могат те да бъдат полезни в конкретната ситуация. Крайната оценка е моя, стоя зад нея", лаконичен бе Демерджиев.

Не се връщали и "мутрите" в МВР. "Всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми. Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде, както се казва. Целта ми е да свърша така тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има осъдителни присъди."

Служебният кабинет "Донев" смени и шефа на полицията

Служебният кабинет "Донев" смени и шефа на полицията

За временно изпълняващ длъжността е определен Атанас Илков

Шефът на силовото ведомство коментира също и думите на Рашков, че заместник-министър бил живял незаконно шест месеца в държавна резиденция. "Към момента никой от заместник-министрите не обитава сгради, които не е позволено по закон да се обитават. Другото е тема по времето на г-н Рашков, която не искам да коментирам", каза Демерджиев, намеквайки, че ако е имало такова нарушение, то тогава начело на МВР е бил именно Бойко Рашков.

"Екипът, който проведе изборите, се намира в МВР. Този екип, който преместих, е назначен януари месец 2022 година и няма никакво отношение към провеждането на изборите. Така че този аргумент няма как да бъде коментиран", засегна и друго от обвиненията на предшественика си той.

Шефът на КЗП се оплака от политически натиск
Обновена

Шефът на КЗП се оплака от политически натиск

МИ отговори с информация за масови уволнения в комисията