Целият ръководен екип на ГД "Национална полиция" е уволнен (директорът и двама зам.-директори) и в това има умисъл, обяви пред бТВ бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той припомни за разкрити корупционни схеми в КАТ.

Изненадваща за Рашков е рокадата в "Гранична полиция", тъй като смененият й директор е "безспорен човек".

"С тези кадрови промени какво се цели, да се върнем в МВР на Борисов ли, да се възстановят корупционните схеми по време на изборите ли", пита риторично Рашков.

Рашков е разговарял по темата за уволненията с премиера и президента. Надявам се да видим рокади в МВР, когато се установи, че един от зам.-министрите е живял в държавна резиденция неправомерно и без да плаща, посочи още Рашков, като уточни, че не става дума за Демерджиев. Заподозря обаче, че върху него се оказва натиск или поне е насочван от другаде за назначенията.

Рашков говори и за "корупционно гнездо в МВР-дирекция, свързана със собствеността". Там бил назначен човек, който преди е бил отстранен. Бойко Рашков призова да се намеси и АДФИ.

Рашков се противопостави на оценката за хаос при предишното правителство.

За него важна е борбата с купения вот и призова служебният министър на вътрешните работи да се заеме с него. "Стоим ли на позицията "Мутри, вън", запита още Рашков.

Демерджиев отговори на Рашков: Не сме уволнявали никого, не връщаме мутрите

Демерджиев отговори на Рашков: Не сме уволнявали никого, не връщаме мутрите

Никой не може да влияе на решенията ми, подчерта служебният вътрешен министър