Проблемът е в реалните гласове за БСП, защото рискът партията да спре да същестува от 10-ина години е реален, смята Татяна Дончева.

На влизане в централата на БСП, където се провежда при закрити врати пленум, Дончева се похвали пред журналисти, че социологическите агенции установили, че след Стефан Данаилов тя била вторият по рейтинг човек и единствен кандидат, който можел да вземе някакви гласове извън БСП и това нещо било дълбока тайна.

Без да уточни за какво, Татяна Дончева каза, че има две предварителни условия и конкретизира:
„Първо да си обяснят в партията кой за тях е Бойко Борисов - политически противник, бизнес ортак или бъдещ коалиционен партньор. И второ - за какво се бори БСП в тези избори - както местни, така и президентски".

Последно:
БСП избира между петима, Дончева е напуснала пленума
Още...

По думите на Дончева Сергей Станишев си брани четвъртия етаж на „Позитано" от „попълзновенията" на Георги Първанов, като му издига тези хора, които евентуално биха атакували след това Станишев и да стане танто за кукуриго:
„Сега кой си ти да ми искаш поста като аз съм демократичен човек, пуснал съм твойте хора.... ама те са загубени и аз какво да направя".

Според Дончева ще излезе, че президентските избори ги загубил Първанов, пък местните - местните структури.

Припомняме, днес БСП трябва да реши кой ще бъде кандидатът на левицата за президент. До момента е ясно, че Стефан Данаилов категорично отказва, а сред спряганите останали няколко имена, не фигурира това на Дончева.