В Търговищко 12 години няма десен депутат и това си личи, каза при представянето на листата на коалицията "ДСБ-ДФ" Екатерина Михайлова.

Пред симпатизанти Михайлова представи лицата, които ще се надпреварват за доверието на избирателите в Търговищкия избирателен район. Водач на кандидатдепутатската листа е общопрактикуващият лекар д-р Христо Христов.

Втора е акушерката и председател на ДСБ в Търговище Елена Дамянова, следват компютърният специалист Борислава Христова и педагогът Дияна Дейкова.

Екатерина Михайлова призова присъстващите да гласуват за тези хора, "защото те не са спуснати или сменяли партиите си конюнктурно, защото смятат, че имат повече шансове".

Михайлова представи и трите стъпки, които коалицията предлага в своята програма: доходи, работа и сигурност. "Решенията ги знаем. Много е важно кой ще ги изпълнява", допълни тя. Евродепутатът Светослав Малинов заяви, че коалицията "ДСБ-БДФ" "не само ще влезе в парламента, но и ще изненадаме дори и себе си в изборната нощ!".

От своя страна водачът на листата Христо Христов посочи, че тези избори са за това всеки да се пребори с личните си прегради и да избере бъдещето на децата си. "Има изход! Има път напред с "27" в бюлетината!" завърши той.