ГЕРБ Дупница се разграничи от т.нар. Дупнишки модел в края на 4- годишния мандат на кмета Атанас Янев и Общинския съвет.

Дупнишкият модел не донесе позитивно развитие на община Дупница. Той се превърна в символ на съглашателство, управленска безпомощност и политически застой. Това се казва в декларация на партията.

Ние не може да крием истината, че управлението на община Дупница е неефективно. Безпрецедентните по размер дългове вещаят огромни проблеми на следващият кмет и общински съвет, посочват още от ГЕРБ.

Моделът на управление Дупница обаче 4 години беше подкрепян и от общинските съветници от ГЕРБ. „В началото сме били за тези кредити, защото сме искали да помогнем за развитието на Дупница", заяви съветникът и общински координатор Крум Милев и допълни: „Смятахме, че управляващият екип ще ги менажира добре, но в последствие разбрахме, че не е така".

Депутатът Емил Гущеров, който също 2 години беше общински съветник, коментира, че са приемали нещата като една добре работеща организация, която има добри идеи, но няма достатъчен ресурс. „С течение на времето видяхме, че икономическите показатели на всяка една от тези дейности, каквито бяха заложени в кредитите, не са добре обосновани", допълни Гущеров.

Съветниците от ГЕРБ ще изискат подробна справка от общината за всички кредити, както и за разпределението на парите.

От управляващата партия все още не са посочили кой ще е техният кандидат за кмет на Дупница.

В сряда в Дупница за среща с бизнеса пристига финансовият министър Симеон Дянков