ГЕРБ може и да върнат мандата. Но България трябва да има стабилно управление. Това обясни вицепремиерът в оставка Томислав Дончев след консултациите при президента Румен Радев.

Стана ясно още, че и днес премиерът Бойко Борисов е в отпуск. Докога той ще почива Дончев не каза, а само лаконично подчерта: "днес, утре, вдругиден". Аз винаги съм на работа, подчерта той по повод гласуваната му оставка в петък. Попитан къде работи Дончев отговори: "Където ме повикат."

Румен Радев настоя, че не може да е архитект на бъдеща коалиция

Румен Радев настоя, че не може да е архитект на бъдеща коалиция

Десислава Атанасова очаквала първо поздравления за победата

Не може да ни заподозрете в политически егоизъм, заяви още той. За Плана за устойчивост и развитие Томислав Дончев подчерта, че той е станал обект на политическа интрига. Той не е видял алтернативен план на останалите формациите. Правителството има готовност веднага да го внесе в ЕК, но е уговорена отсрочка, за да се даде шанс на новото правителство да внесе свои колекции.

Всички искат да ни се карат, отчете още Томислав Дончев, но той не е видял или чул какво се случва след това.

ГЕРБ ще подкрепи с двама-трима депутати правителство на Слави Трифонов, ако не му достигат. В състояние сме да дадем знакова подкрепа, категоричен бе Томислав Дончев. Припомняме, че Борисов говореше за десет депутати.

Даниел Митов, за когото е ясно, че ще бъде номинацията на ГЕРБ на премиер, посочи, че в следващите дни ще стане ясен съставът на кабинета на ГЕРБ, който ще предложат. България трябва да взема бързи решения с оглед на пандемичната ситуация и с оглед на възстановяване на икономиката след пандемията, а и с оглед на сложната геополитическа обстановка, изтъкна той. Ще търсим възможности за съгласие, увери Даниел Митов.

Борисов уверява, че подхождат отговорно към съставяне на ново правителство

Борисов уверява, че подхождат отговорно към съставяне на ново правителство

Продължаваме нататък, по Конституцията

Честен и конструктивен бил разговорът при Румен Радев, според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. За партията е важно да предложи правителство. Детайлно е обсъден Планът за възстановяване и устойчивост. За нас е важно да има правителство, по думите й.

Борисов: Управлявайте, вече не съм нужен, а и съм обикновен гражданин

Борисов: Управлявайте, вече не съм нужен, а и съм обикновен гражданин

Правят от парламента Народен съд