122 млади социалисти придружиха лидера на БСП Сергей Станишев до ЦИК, където партията внесе подписи за регистрацията на вота на 12 май.
Броят им не е избран случайно, тъй като на толкова години е и столетницата.

Днес е Благовещение, хубав, светъл християнски празник, който винаги вдъхва надежда, надявам се така да бъде и за обществото ни на предстоящите избори, пожела си Станишев.

Гледаме напред към бъдещето, подчерта той. Според него най-важното е на тези избори да бъде отстранена вредната власт на ГЕРБ и да се вдъхне надежда на хората. Това е голямата политическа цел пред БСП на предстоящите избори, заяви още лидерът на червените.

Над 21 000 подписи внесли социалистите днес в ЦИК, което е 3 пъти повече от изискуемото.
Сергей Станишев се подигра със стремежа на много партии да внесат колкото се може повече подписи, сред които са и ГЕРБ.
Очевидно партии като ГЕРБ не са разбрали, че няма нужда да внасят подписите на всички, които ще гласуват за тях, за да бъдат регистрирани, каза соцлидерът.

Според него детинско е това мерене на подписи и посочи, че когато партията на Бойко Борисов събере над 770 000 подписа, колкото левицата за референдума, тогава ще могат да се борят на равни начала.

Важното е хората да гласуват, призова Сергей Станишев. Само така, по думите му, ще се реализира промяната, за която хората мечтаят, защото само чрез масирано гласуване манипулираният и контролираният вот няма да има тежест.

Той се въздържа от конкретни коментари за програма минимум и програма максимум на вота, но поясни, че БСП цели да е първа политическа сила.

Все още няма яснота за листите на червените. На утрешния пленум той ще представи водачите на листите. Ще се обсъди и гражданската квота, като окончателният вариант на листите ще е ясен следващата седмица.
В листите място обаче ще намерят и стари лица, но ще има и обновление в партията.