За ГЕРБ Йорданка Фандъкова е миналото, настоящето и бъдещето на София.

С тази концепция я представи председателят на изборния щаб на партията Цветан Цветанов. С неговото благодарствено слово към Фандъкова официално стартира предизборната кампания на досегашния столичен кмет за трети мандат в София.

За нея няма как да кажеш нещо лошо, гарантира вторият в ГЕРБ и обяви, че мнозина са съжалявали, че Фандъкова не е останала като министър на образованието в първия мандат на Бойко Борисов.

По думите на Цветанов никой не е искал тя да отива в Столична община, защото била идеалният учител и строгият, но справедлив директор, и се ползвала с доверието и на децата, и на родителите, и на синдикатите.

Цветанов постави висока летва за местния вот - от 31 до 35 общински съветници в столицата и сигурна кметска победа още на първи тур.

Самата Фандъкова помоли събралите се граждани, активисти и общественици за тяхното доверие, както и за това на столичани. По думите й София е станала по-добър град за живеене. Все още има много работа за вършене, имаме много сериозна програма, гарантира тя.

Кметицата се похвали с нови 21 километра метро, 130 километра булеварди и улици, 80 нови детски градини за 13200 деца.

За трети мандат тя е подготвила проект за цялостна веломрежа със свързване на всички велоалеи, както и още нови автобуси, тролеи  и трамваи. "Тази година спряхме от движение последният „Икарус" като символ на старото и миналото", похвали се Фандъкова.

Тя обеща, че приоритет за предстоящите четири години за нея ще бъде повече спорт за децата в училище и близо до дома.

Настоящият кмет изтъкна, че със своя екип в Столична община е сложила край на безпринципните мнозинства и разграбването на София от годините на Прехода. Повече публичност и контрол за сигурност и инвестиции - това е нейната формула за успешно развитие на столицата.

В края на откриването на предизборната кампания Фандъкова представи лично и 16-те кандидати за общински съветници, които са млади и нови лица с експертен потенциал. Ние не работим за младите, а работим с тях, изтъкна столичният кмет.