Безпрецедентно „започна" изборната нощ в НДК, след като представители на протестиращите заеха празните места за пресконференции в зала 3 на НДК.

Появата им предизвика истинска суматоха. Те започнаха да говорят на изключени микрофони и се оплакаха, че ГЕРБ са манипулирали вота.

Протестиращите, които са от „Другата България" заявиха: „Не признаваме тези избори." Те се опасяват, че нарочно се бавят резултатите, за да се подменят чувалите с реалните резултати. Целият избор е подменен, категорични са хората от „Другата България".

Според тях партиите не идват на пресконференцията, защото се чудели как да фалшифицират резултатите от вота. Божидар Томалевски се закани да не стане от масата за пресконференции. До кога ще мълчим, попита той.

В един глас те призоваха „Касиране" и започнаха да тропат по масата.

България не бива да бъде въвлечена в гражданска война, настоя Томалевски. Той поиска държавен съд за всички парламентарно представени партии в 41 НС.

Протестиращите се обявиха срещу политическия монопол от последните 23 години. Явихме се пред вас с чисти сърца, каза още Томалевски. Той призова хората от цялата страна да тръгнат на въоръжена война към столицата.