„Търсихме лицата, които да олицетворяват България на гражданите", посочи лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева на пресконференция при представяне на листите за вота на 12 май. Това са лицата на можеща България, допълни тя.

Според нея в листите на партията влизат хора, които ГЕРБ отхвърлили и преди четири години обявили война - лекари, учители, бизнес. По думите на Меглена Кунева хората в листите на партията са „сплав от ентусиазъм, младост и опит".

"Над 40 икономисти, над 30 юристи, над 30 инженери, над 30 учители, над 10 финансисти, над 20 лекари влизат в листите на партията. Над 1/3 са жени в листите на партиите. Естествените лидери успяха да намерят място в листите", каза още Меглена Кунева.

Кампанията ще бъде продължение на кампанията „Гласът на хората", която лидерът на партията провеждаше в президентския вот.

Кунева се похвали с програмата на партията, която според нея дава отговор как ще се случат нещата. Тя припомни, че вчера е подписано споразумение с БЛС. "Имаме пълно съвпадение в диагнозата", похвали се лидерът на партията.

Меглена Кунева сподели и своята вина към партията и хората - тя давала доверие, от което произтичали някои разочарования, но в същото време призна: „Моята сила е в това, че вярвам".

„Нямам частно ГДБОП, обещавам ви, че няма и да има", каза още първият ни еврокомисар и обеща, че ако поеме управлението няма да подслушва хората.

„Не съжалявам, че дадох шанс", коментира тя драмите в партията си. Меглена Кунева каза още по повод на раздорите в партийните редици, че отказва да работи с хора, които идват при нея и й обещавали, че ще донесат на партията 10 000 гласа.
Няма молби за напускане на партията в Пловдив, стана ясно от думите й.

Тя призова медиите още да не се реди бъдещото правителство преди да се е произнесъл суверенът и от думите й стана ясно, че не се притеснява от социологическите проучвания, които не дават голям шанс на партията й за влизане в следващия парламент.

България на гражданите не влиза в коалиции, каза още лидерът на партията. Не всички са еднакви, категорична е Меглена Кунева и призова обезкуражените да й повярват.

Тя е ужасена от последната стенограма на служебния кабинет, от която става ясно колко е тежко положението в страната. „Искаме нормална политическа картина в България", каза Меглена Кунева и призова лидерите на двете основни политически партии да излязат и публично да заявяват: „Аз няма да крада на изборите".

„Аз не преразпределям гласове", изтъкна лидерът на партията и каза още, че за нейните политически противници е ясно, че България на гражданите е неудобен опонент.

Прошко Прошко пък коментира, че партията ще се бори на няколко фронта - първият е с левия популизъм, който обещава на килограм, а вторият фронт е с дивашкия национал-популизъм. „Ще бъдем символ на нормалността, ще кажем да на нормалното", закани се той.

Българите не страдат от Стокхолмския синдром, с тези думи той коментира проучванията, даващи преднина на ГЕРБ и изтъкна, че българите не робуват на максимата „Бий ме, обичам те".

Ще спрем кранчето на определени хора, настоя Прошков. България има своята нова десница, каза още той и подчерта, че след 12 май България на гражданите ще се докаже като автентичната десница.

В София на второ място в 23 МИР е Сергей Петков, разкрил измамата с „Бистришките тигри". Камен Велев е на второ място в 24 МИР, а втори в 25 МИР е Веселин Тодоров, председател на Съюза на издателите.

Във Варна втори е Стилян Гроздев, на трето място е Цвета Маркова.