Председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който беше изключен от парламентарната група на ДПС, заяви пред БНТ, че има възможност депутатите от ДПС, които застанаха зад Ахмед Доган, да подкрепят втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ. Това се случва на фона на ескалацията на напрежението между Ахмед Доган и Делян Пеевски, което доведе до изключването на 17 депутати от парламентарната група на ДПС и напускането на още двама, превръщайки ДПС от втора в четвърта политическа сила в Народното събрание.

Чакъров изрази готовност за диалог с ПП-ДБ и подчерта важността на обсъждането на тяхната програма и мисия пред обществеността. Той също така спомена, че очаква още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС, като определи текущия процес в партията като "оздравителен".

"Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, представена вчера, след като чуха обръщението на почетния председател. Според мен тази вълна ще продължи", заяви Чакъров.

Чакъров категорично отрече да е оказвал натиск върху когото и да е било и добави, че не е в природата му да работи с натиск и заплахи. Той потвърди, че според Ахмед Доган Делян Пеевски прилага "мутренски подходи" и заяви, че има проблем във функционирането на партията, като са нарушени  демократичните принципи на управление.

"В случая става дума за еднолични и тоталитарни управление, насочват се заседания без да се знае дневният ред", допълни Чакъров.

Делян Пеевски: Аз не водя войни с никого

Делян Пеевски: Аз не водя войни с никого

Определени хора искат да разрушат ДПС

Припомняме, че по-рано днес Джевдет Чакъров заяви, че неговото изключване и изключването на още 16 депутати е нелегитимно, неприемливо и несъобразено с устава на ДПС. Този акт е приет под натиск и страх, коментира Чакъров пред журналисти в Партийния дом.

Той сподели още, че изключените 17 народни представители от ДПС са били и заплашвани. Към всеки един от нас са отправяни заплахи, призна Джевдет Чакъров.

Той отказа да коментира дали Делян Пеевски владее прокуратурата.

Припомняме, в обръщението си вчера почетният председател Ахмед Доган призова привържениците си да "преодолеят страха" и да предприемат реални политически действия.

Хасан Азис: Когато председателите на партията си говорят с писма има проблем

Хасан Азис: Когато председателите на партията си говорят с писма има проблем

В устава на партията ясно са посочени мястото и ролята на почетния председател