Един от лидерите на "Демократична България" Христо Иванов гласува в 9 часа тази сутрин в столичното 93-о училище "Александър Теодоров - Балан".

След вота той заяви пред медиите, че е гласувал с хартия, защото имало сигнали за нередности с машините относно ефекта им, които се разучават от партията. Засега не даде повече информация за какво става въпрос, но обясни, че се проверява.

Обявиха над 20 вида нарушения само за първия час на вота

Обявиха над 20 вида нарушения само за първия час на вота

Купуване на гласове, забранени печати върху разписки от машинно гласуване, късно отворени секции и опашки и др.

Иванов добави, че е имало някакво объркване с подреждането на листата на "Демократична България" във Велико Търново. Иванов призова всички хора да гласуват, независимо от хаоса с ЦИК.

"Трябва да се гласува, за да има демокрация в България, за свобода, законност и модернизация, независимо за кой, но това е важно за страната", каза той.

Очакванията му са тези избори за парламент да бъдат честни и партията му работи за това. Иванов благодари на хилядите доброволци, които ще наблюдават отчитането на изборния процес с цел честни избори.

Бойко Борисов: Можеше и по-спокойни избори да имаме, не на инат

Бойко Борисов: Можеше и по-спокойни избори да имаме, не на инат

Ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лв., това е негово право

След изборите лидерът на ДБ очаква да се сформира Народно събрание с повече легитимност и разговори за промяна на посоката в България.

Христо Иванов се надява на висока избирателна активност. На въпрос дали партията му е мислила за коалиции, той отговори, че са "мислили за много неща, но ще ги обявят след излизането на резултатите".

Гласуването той определи като "протекло безопасно на фона на пандемията". Той отбеляза също, че е видял, че мерките се спазват както от страна на членовете на СИК, така и от страна на хората.

"Резултатите от "Ти броиш" ще излязат през нощта, но става дума за над 10 000 души, които ще подкрепят секциите", обясни още Христо Иванов.

Избираме 45-и парламент - 39.9% избирателна активност към 17 ч. отчете ЦИК
на живо

Избираме 45-и парламент - 39.9% избирателна активност към 17 ч. отчете ЦИК

Секциите, в които ще гласуваме са 11 983, като в 9398 от тях ще можем да заявим вота си машинно