Сергей Станишев ще бъде част от евролистата не защото той има повече номинации, а защото той е лицето, чрез което тази листа ще бъде много по-силна и аз вярвам в това. Това заяви пред bTV депутатът от БСП и водач в листата на социалистите за европейските избори Елена Йончева.

Според нея именно Станишев е най-успешният български политик в Европа, който е капитал не просто за българската левица, но и за България.

На днешния пленум на БСП ще стане ясно дали лидерът на ПЕС ще влезе в листата за евровота през май.

В левицата не се спускат отнякъде някакви списъци, както сме свидетели в някоя друга партия, подчерта Йончева и допълни, че в БСП винаги има дебат. Това според нея щяло да се случи и днес. Ще има дебат и накрая ще има гласуване, защото това решение се приема с гласуване, обобщи тя.

Нинова не иска Станишев в евролистата на БСП

Нинова не иска Станишев в евролистата на БСП

Имал си много задължения като президент на ПЕС

Относно скандала "Ало, Банов съм" Йончева посочи, че следващата седмица ще внесе в прокуратурата нови документи по случая, които са й били изпратени от МРРБ и които потвърждавали, че е станало това, което е поискал министърът на културата Боил Банов.

"Това не е моделът "Банов". Това е моделът "Борисов" и затова го прикриват", категорична бе Йончева.

Припомняме, преди два дни Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата за строежа на Ларгото поради липса на данни за извършено престъпление. В постановлението за отказ се дават подробности и за представения от Йончева аудиозапис. Тя обяснила, че го е получила на диск в своята пощенска кутия в парламента, а след като презаписала файла, унищожила диска. След това е предоставила записа на флаш памет. Според прокуратурата не са открити изменения, предизвикани от манипулация или монтаж на записа. От постановлението обаче стана ясно, че само след представянето на първоначалния запис може да стане ясно дали е била извършена манипулация.

От БСП не казват има ли място Станишев в евролистата

От БСП не казват има ли място Станишев в евролистата

Партията била богата с личности, коментира Нинова

"Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото аз не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата", обясни Йончева.

Относно повдигнатите й обвинения тя отново отрече, че е замесена в схема за източване на пари чрез фалиралата КТБ. По думите й тя не познавала добре и Цветан Василев.

Социалистката посочи, че с отпуснатите средства е направила 7 документални филма, които са излъчени.

Запитана какво би я убило политически Йончева изрази изненада. "Аз смятам, че съм достатъчно честна, откровена и правя това, в което вярвам. Защо нещо трябва да ме убива?".

Елена Йончева: Ще заметат Апартамент гейт като: "Ало, Банов съм"

Елена Йончева: Ще заметат Апартамент гейт като: "Ало, Банов съм"

БСП готови да обжалват решението за Боил Банов