Народното събрание ще събере не народни представители, а мнозинство от безразборна евроатлантическа тълпа. Toва заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от трибуната на 48-ото Народно събрание.

Той запита хората дали са доволни от това, което виждат в залата в парламента и дали са доволни от проведените предсрочни парламентарни избори, като изрично уточни, че се обръща само и единствено народа, а не към депутатите в словото си.

Мнозинството от народа се въздържа от участие в изборите и никой няма как да говори от името на народа, отчете Костадинов. Тези хора ли (депутатите - б.р.) очаквате да ви управляват, да бъдат справедливи и користни в действията си, както всички се заклели. Не си мислете, че това е нещо ново, обърна се Костадинов към обществото.

Кой ще спре вкарването на България във войната с Украйна, кой ще запази българския лев и няма да допусне унищожаването му, заменяйки го с еврото, кой ще върне независимостта на страната ни, запита Костадинов. "Възраждане" е инструментът затова и няма да спрат да се борят за нито един българин и за нито една българска душа.

България заслужава нови водачи и е крайно време политиката да бъде управлявана от мъже, а не от мижитурки, категоричен бе Костадинов. "Възраждане" иска да изправи на крака България и не искат повече страната ни да е васална територия. Партията на Костадин Костадинов ще се бори за демографското развитие на страната, ще се борят против зелената сделка, ще защитават националния интерес на страната, няма да допуснат въвличането на България във войната в Украйна.

България заслужава съвестно управление, качествено образование и справедливо заплащане на труда си, каза още Костадинов. С лозунга "Време е за Възраждане" Костадин Костадинов завърши речта си обръщение към народа от пленарна зала.