Тежко нарушени отношения между спортните организации и Министерството на спорта вижда служебният министър на спорта Весела Лечева. Тя иска да се поддържа непрекъснат диалог с тях. Пред бТВ министърът поясни, че иска реални, обективни финансови резултати и спортните съоръжения да се отдават за ползване на спортните организации по друг ред. "Трябва да се прецизират цените на отдаване. Те са били твърде завишени. Например клуб по борба, който трябва да плаща наем 5000 лв., той стартира със сметките за зимата с 10 000 лв. за месец", обясни Лечева.

Трябва специфична оценка по отдаването на спортни обекти и съоръжения", смята министърът.

Лечева говори за спортната зала в Бургас - "непрекъснато се правили промени в договорите".

Служебният министър смени шефовете на Тотото и Национална спортна база

Служебният министър смени шефовете на Тотото и Национална спортна база

Приходите били под очакванията

"Връщаме в Министерство на спорта хора, които да влязат веднага във функция", отговори на въпрос дали връща хора на ГЕРБ в спорта Весела Лечева. За смяната на ръководството на Тотото тя коментира, че е важен начинът на разходване на приходите: рекламна кампания и т.н. "Трябват отговорни и компетентни специалисти", категорична е тя.

Лечева коментира и ситуацията в БСП. "Дебатът в левицата е дълъг и е породен от резултатите на БСП на изборите", посочи тя и уточни, че не е пасивен участник, който само се съгласява.

"Водим спора няколко години заради резултатите на левицата, че не отговарят на симпатизантите и членове. Знаем, че грешките са сериозни", поясни Лечева и каза, че няма да говори повече по темата в краткия си мандат в служебното правителство.

Лечева категорична: Президентът по никакъв начин не е уязвил БСП

Лечева категорична: Президентът по никакъв начин не е уязвил БСП

Тя призова ръководството на партията да се концентрира върху изборите