Служебният министър на спорта Весела Лечева е приела доста болезнено констатациите от БСП заради присъствието си в служебния кабинет. Участието ми в служебния кабинет е заради лично качество и благодарение на експертизата, която имам в спорта, каза тя в студиото на БиТиВи.

Лечева е получила покана да стане служебен спортен министър от президента Румен Радев, който е поискал от нея да реши проблемите в българския спорт. Държавният глава наблегнал на нейната дългогодишна експертиза, както и да защити интересите на спорта така, както ги чувства и вижда.

Весела Лечева се е опитвала винаги да разширява и утвърждава авторитета и влиянието на БСП. Винаги е била активен участник, а не пасивен, който да казва винаги "Да" на ръководството на БСП, като не приема констатациите и разграничаването на социалистите.

БСП се разграничи от служебните министри и президентството

БСП се разграничи от служебните министри и президентството

Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите

"Президентът Румен Радев във всички си действия, изказвания и решения винаги е подкрепял БСП. По никакъв случай не мисля, че държавният глава е уязвил по някакъв начин социалистите, симпатизантите и членовете на БСП и по никакъв случай не се е намесвал в решенията на партията", категорична бе тя.

Според нея всяка една партия трябва да се концертира върху целите и отговорностите, които има за предсрочните парламентарни избори. В 20-годишната си практика в БСП съм участвала и съм била активен участник във всички кампании, работила съм с всички сили и енергия за утвърждаване резултатите на БСП, напомни Лечева и добави, че като служебен министър няма как да участва в кампанията на социалистите.

Тя не чувства в себе си угризения на съвестта за това, че е ощетила имиджа и престижа на БСП.

Лечева призова ръководството на социалистите да се концентрира върху работата си за предсрочните избори на 2 октомври.

Опозицията на "Позитано" критична към Нинова преди пленума

Опозицията на "Позитано" критична към Нинова преди пленума

Слаб резултат за партията на предстоящите избори, пророкува Костадин Паскалев