Тима лекари ще са водачи на лисите на СДС за предстоящите избори в Пловдив, Враца и Плевен. Те бяха представени днес пред журналисти след срещата между Съюза на демократичните сили и представители на Българския лекарски съюз.

Водачът на листата в Пловдив - град д-р Георги Кръстев подчерта, че ще се работи за гарантирано, достъпно и качествено здравеопазване.
Д-р Дилян Петров, водач на листата на СДС във Враца отбеляза, че основната цел е младите хора да повярват, че в България има добро бъдеще за тях.
Водачът на Плевенската листа д-р Марияна Лазарова бе категорична, че както лекарите, така и пациентите трябва да са доволни, а цялата ни нация трябва да е здрава и жизнеспособна.

„В момента се нуждаем от ускорено продължаване на реформата в здравеопазването, за да има спокойни доктори, които не са преследвани със СРС-та и не са представяни като основните виновници за случващото се в тази сфера", каза на пресконференция след срещата председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов.

Той подчерта, че промяната в здравеопазването е започнала при управлението на СДС, но след това през годините е тръгнала в друга посока. По думите му срещата с Лекарския съюз е преминала конструктивно и това е организацията, която е най-наясно с проблемите на българското здравеопазване.

Синият лидер подчерта, че е необходимо и пациентите да са доволни и държавата да гарантира качествено здравеопазване. Съюзът на демократичните сили и Българският лекарски съюз подписаха споразумение за общи принципи и действия в здравеопазването.

„Искаме от всяка една партия конкретно поет ангажимент за консенсус по развитието на здравеопазването в страната във всички посоки - запазване на кадрите, развитие на лечебната мрежа, квалификация на лекарите", заяви от своя страна след срещата със СДС председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.