Не ме е страх от компромати, а от мълчание и овчедушие. Това заяви пред БНР кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

По думите й в работата си смята да заложи на светло и почтено управление, което означава пълна публичност и прозрачност за начина, по който се управлява градът, пълна информация за гражданите, за това как се взимат решенията. Като приоритет Манолова си е поставила и изцяло електронна община с едно гише, което всеки може да "носи в джоба си".

Кандидатът за кмет акцентира и върху задължително участие на гражданите в управлението и електронни референдуми - всеки спорен казус да се решава от гражданите.

Манолова оставила сериозно наследство на Диана Ковачева като омбудсман

Манолова оставила сериозно наследство на Диана Ковачева като омбудсман

Има сътрудничество с изпълнителната власт, увери Ковачева

Манолова си представя София още чиста и зелена: "Това означава зелено мислене, чист въздух, достатъчно зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върне Витоша за гражданите - лифтове, които да са достъпни и като цена и като начин за достъп".

По думите й Общината ще бъде отворена за гражданите. "Столицата е една от малкото общини, може би единствената в България, която не е осигурила достъп на граждани до заседанията на Общинския съвет и с това нарушава закона", изтъкна Манолова.

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

За нея най-важно е в каква София искат да живеят хората

Друг приоритет на нея като кандидат за столичен градоначалник е София да е модерно планиран и устроен град. Тя даде заявка, че ще се обърне поглед към кварталите и ще застане срещу багерите в междублоковите пространства.

По думите й основен приоритет за нея си остава и социалната политика, образованието и детските градини.

Манолова изрази мнение, че не е нормално и честно спрямо останалите кандидати за София е Йорданка Фандъкова да не води кампанията от кметския си кабинет, а да е наравно с останалите.

Тя запита Фандъкова защо се провежда обществена поръчка за чистотата на София една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите фирми. Според нея през летните месеци на тъмно е била обявена обществената поръчка, като ставало дума за 500 млн. лв.

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет
Обновена

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет

Очаква се още днес тя да подаде оставка като омбусман

Проблемите нямат цвят и съм доказала, че мога да работя с всички граждани и политически централи, изтъкна още Мая Манолова. Тя добави, че ще се бори срещу всеки интерес, който е различен от този на столичани.

Ще разчитам на подкрепата на всички, които искат да се промени моделът на управление на София, обясни тя и допълни, че в момента управлението е задкулисно и решенията се взимат от един бизнес приятелски кръг, който стои зад кадър.

Припомняме, че по-рано днес пред Нова телевизия настоящият кмет Йорданка Фандъкова влиза в състезанието за кмет на София с реализъм и отговорност. 

Манолова отвратена от предизборната кампания

Манолова отвратена от предизборната кампания

Борисов осъди подобни методи срещу конкуренти