От "Изправи се БГ! Ние идваме!" са удовлетворени, че партия на промяната, в случая "Има такъв народ" поема отговорността за съставяне на правителство и ще подкрепят техен проектокабинет. Но при изрично условие - при формирането на властовата конфигурация да не прозира "дългата ръка на ГЕРБ и ДПС".

Това каза по време на консултациите при президента Румен Радев съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Такава подкрепа от страна на ГЕРБ и ДПС би била токсична прегръдка, която ще убие очакванията на хората за промяна, за прозрачност и публичност. В последните години договорките с тези две партии превърнаха България в най-корумпираната държава в Европа", подчерта Манолова.

От движението на Манолова, които като най-малка формация в парламента се явиха последни на "Дондуков" 2 изразиха, както и всички останали партии преди тях, воля за сформирането на общи приоритети, върху които да бъде изградено бъдещето управление.

Румен Радев пред ИТН призова вариантът предсрочен вот да бъде оставен назад

Румен Радев пред ИТН призова вариантът предсрочен вот да бъде оставен назад

ИТН: Осъзнаваме отговорността си да съставим правителство, но не се страхуваме от предсрочни избори

Като основни политики, които ще държат да бъдат следвани от евентуалния нов кабинет, от ИБНИ очертават повишаването на доходите, преизчисляването на пенсиите, по-широки мерки за подкрепа на малкия и среден бизнес, законови промени, насочени към най-уязвимите слоеве на обществото, съдебната реформа и спирането на повишаването на цените на битовите услуги.

Друго основно условие е продължаване на ревизията на управлението на ГЕРБ, подчерта още Манолова, заплашвайки за пореден път, че ако доверието на гражданите бъде предадено, те и сподвижниците й щели да се върнат на площадите.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%

Припомняме, още вчера стана ясно, че на разговори за подкрепа на правителство на ИТН ще бъдат поканени и ДПС.

Преди представителите на Изправи се! Ние идваме" минаха поред представителите на ДПС, "Демократична България" и БСП, първи бяха "Има такъв народ" като най-голяма парламентарна група.

А от ГЕРБ тази сутрин обявиха, че няма да участат в консултациите, тъй като така или иначе не участват и в разговорите и за тях ще бъде чест да са опозиция.