Никой не е отправял към мен оферта за служебен министър. Ако има такава, тогава ще преценявам. Това обяви пред журналисти външният министър в оставка Даниел Митов.

Той изтъкна, че му е трудно в момента да посочи някакви грешки по време на мандата. "При всички положения ще отчетем и нещо, което е трябвало да свършим, а не сме", изтъкна Митов.

По думите му, анализът за функционирането на Външно министерство, който трябваше да стане основа за административната реформа на ведомството, все още е забавен като процес. Тази задача Митов ще остави за довършване на наследника си на поста.

Борисов забранил на хората си да участват в служебното правителство

Борисов забранил на хората си да участват в служебното правителство

Той иска да види как БСП и ДПС ще се справят с бюджета

Запитан за драмата около българската кандидатура за шеф на ООН, Митов преповтори позицията си: "Когато имаш кандидат, който няма никакви шансове да спечели, в лицето на г-жа Бокова, имаш две алтернативи - или да я оставиш да се провали докрай, или да направиш възможното, следвайки националния си интерес и да смениш кандидата".

Митов заяви, че няма да сменя посланици.

По темата за договора за добросъседство с Македония, за което настоява и новоизбраният президент Румен Радев, Митов изтъкна, че е постигнат огромен напредък. Той обаче се зарече: "Аз няма да подпиша договор, който не съобразен изцяло с българския национален интерес". Имало детайли, които все още се уточняват. Според външния министър в оставка договорът не трябва да бъде подписван на всяка цена.