Премиерът Бойко Борисов все още не е решил дали да се върне в парламента като депутат. Обмислял това решение. Това сподели самият той в кулоарите на законодателния орган, след като изложи пред законотворците аргументите си да сдаде властта и напусна пленарна зала.

Борисов иска да види как БСП и ДПС ще се справят с бюджета. Той е най-важното, защото при тези популистки предложения от данъчните им реформи, които предлагат, ще се губи на годишна база около 1,2 милиарда лева, обясни Бойко Борисов и повтори казаното от финансовия си министър малко по-рано.

1.5 млрд.лв. трябват, за да скочи двойно минималната пенсия, сметна Горанов

1.5 млрд.лв. трябват, за да скочи двойно минималната пенсия, сметна Горанов

Ако пък се премахне плоския данък са нужни още 1,236 млрд. лв.

Сиреч един бюджет ще увисва на годишна база с 3 милиарда лева, подчерта той. На третата година ще са 9 милиарда, поясни той ипредупреди, че ще се изхарчи фискалния резерв.

Относно преговорите, което подеха червените, Борисов смята,че са се провалили. Министър-председателят в оставка обясни, че ПФ заявили още преди време, че няма да подкрепят бюджет 2017. Така дори и герберите да спечелели изборите бюджетът за догодина увисвал. Според него в такъв случай пак щяло да падне правителството.

Всички били опозиция на кабинета. Не искам ново правителство, затова и не се кандидатирах за президент, за да не разбутаме правителството, подчерта Бойко Борисов в анализ за ситуацията след вота.

Борисов призна - народът иска промяна
Обновена

Борисов призна - народът иска промяна

218 депутати от 220 гласуваха "за" оставката на Борисов и правителството

Ако генерал Радев си изпълнява функциите, Борисов никога нямало да тръгне срещу него. Той настоя новият и настоящият президент заедно да изберат служебния кабинет. Тогава няма да има никакви рискове, изтъкна Бойко Борисов.

Премиерът в оставка няма да даде партийни кадри за служебното правителство. Предупредил актива "който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ". Отново той поиска партиите да се съобразят с волята на хората в референдума. Моите избиратели разбраха,че сме прави, заяви още Борисов и допълни: "В тази ситуация със стоенето на власт щях да напомням на Станишев. Не искам да напомням на тези."

Митов нямал оферта за служебен министър, но ако получи – ще преценява

Митов нямал оферта за служебен министър, но ако получи – ще преценява

Трудно му е в момента да посочи грешки по време на мандата

В следващите дни, които той планира да са му по-свободни, той ще разговаря с кметовете си и с областните управители на партията, за да направят анализ защо ГЕРБ загуби вота за държавен глава. Втори сме по ръст на БВП в Европа, похвали се Бойко Борисов и изрази недоумение защо това не се вижда от избирателите. Преди две години никой не си го представяше това, заяви още той. Много въпроси има пред мен къде сгрешихме, отчете министър-председателят. Малко ни трябва и помощ, и анализ, допълни той.

Нинова посочи грешката на Борисов - отнел чувството за достойнство на българина

Нинова посочи грешката на Борисов - отнел чувството за достойнство на българина

БСП имат за цел да покажат че са по-добри

Хората оценили някои ходове на ГЕРБ като грешка, затова и той се съобразявал с мнението на народа.

Борисов призна,че левицата направила по-добра и модерна кампания. "От сутрин до вечер летят самолети, хората харесват тези неща и ни победиха", смята още той. Борисов е доволен, че от този вот е станало ясно, че партията му не е машина за избори, а е като всички останали - може да печели и да губи.