Не е времето за оставки. Това заяви пред БиТиВи депутатът от Парламентарната група на ГЕРБ Методи Андреев. Според него оставките няма да доведат до създаване на алтернатива на това управление. По думите на Андреев се губела идентичността на управлението.

Той коментира, че ако Реформаторският блок смята да напуска управлението, трябва да прецизира позицията си.

 „Венецианската комисия е един авторитетен орган. Това, че българският парламент не го уважи, си е наш проблем. Отдавам го на една лоша коалиционна култура”, отбелязва герберът. Според него случващото се в Реформаторския блок е един знак, защото управлението е дошло като дясноцентристко. Говоренето на отделни хора от РБ обаче не давало яснота каква е позицията на блока.

По неговото мнение самият Реформаторски блок не функционирал като единна политическа партия.
„Ако една от двете партии напусне управлението, е сериозно уязвено управлението”, изрази опасенията си Методи Андреев. Той предупреди, че това е много опасно и за самата ГЕРБ. Ако не се проведели разговори, герберите можели да попаднат в капана на останалите парламентарни групи, предупреди още той.

Андреев смята, че партньорите на България следят кои са гарантите на тези реформи. В този парламент трябвало да се направи много важна стъпка – електронното гласуване. „Ако РБ напусне ядрото на коалицията, как ще прокараме тази фундаментална стъпка”, попита герберът.

Той призова за прецизност на Реформаторския блок и умереност и търпение в ГЕРБ.

Самият Методи Андреев не бил гласувал за точката, която определя квотите във ВСС. Той каза още, че няма да гласува за текстове, които са в противоречие с Венецианската комисия.

Според него ако съдебната реформа не се състои, има опасност от тиха диктатура на прокуратурата.