Нито чета вестници, нито слушам радио, нито гледам телевизия, коментира Бойко Борисов в Бургас във връзка с последните скандали, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас. Той посочи, че ГЕРБ пълнят площади и не може да си тръгне от хора, младежи, които виждат какво сa направили. „Това ме зарежда това ми е важно. Вие се занимавайте с компромати и кой какво е направил”, каза още той.

Той отново използва случая и нападна политическите си противници не само за критиките им срешу ГЕРБ, но и заради свършеното от тях, което е заварил при идването си на власт - спрени еврофондове, проекти като "Цанков камък", които ще се изплащат дълго, както и големите различия в платформите им.

Какво програмно правителство ще направят, след като нито по финансите, нито по енергетиката, нито по нищо няма как да се разберат. Как ще го направят? - недоумява той.

Ние сме казали - управляваме сами, носим отговорност. Ако има партии, които искат да носим по този начин отговорност, винаги бих седнал на масата на преговорите", припомни лидерът на ГЕРБ.

По думите му останалите партии са в консорциум срещу ГЕРБ.

 „Нали Сидеров беше против австрийските компании, а наеха австрийска компания за стотици хиляди левове да брои гласовете. Защо? 20 години как са броили? На нас на предишните избори кой ни брои гласовете - същите хора", заяви председателят на ПП ГЕРБ и добави, че след като след 4 години управление, пак се пълнят площадите на събитията на партията и пак ГЕРБ е първа политичекса сила, значи партията върви напред.

Бившият премиер отново припомни свършеното по време на управлението на ГЕРБ - инфраструктурните проекти, еврофондовете, отпуснати през четирите години, както и договорените средства, които са гарантирани. По думите му, където и да отиде, се вижда ясно направеното.

София и Бургас са градовете, в които няй-ярко личи разликата с останалите градове, според Борисов. „В тези градове ГЕРБ повтори управленския си мандат. Когато Димитър Николов стана кмет, тези, които отиваха на почивка и на работа чакаха по 2-3 часа на светофарите в квартал „Меден рудник". Сега няма такъв проблем, защото изградихме прекрасната естакада. Над 30 години Бургас се е молил за тази естакада и сега я има. Направихме го в най-тежката световна икономическа криза. Няма друг финансист освен Орешарски, който да не признава, че има криза в света", подчерта Бойко Борисов. Той изрази надежда, че и автомагистрала Тракия ще е готова на 1 юни.