Резултатите са такива, каквито ги прогнозираха през кампанията. Не виждам драстични резултати.

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров минути, след като станаха ясни първите резултати от днешния вот.

Той сподели, че е удовлетворен от това, че тяхното принципно поведение е оценено от хората. „Благодаря на всички, които подкрепиха Атака и на всички, които представляваха национализма в България.
Тези, които се опитваха да откъснат вот от Атака направиха така, че дадоха предимство за ДПС", заяви атакистът и подчерта, че ако не е бил откъснатият вот, Атака е щяла да бъде трета политическа сила, а ДПС да бъдат отстранени от позицията на регулатор.

Волен Сидеров за пореден път подчерта, че няма как да подкрепят ГЕРБ, които многократно са ги излъгали и са заявили антибългарска политика. „За сега съм чул само обещания за продължаване на колониализма, нещо срещу което ние се борим", изтъкна лидерът на Атака и прогнозира, че ако не се направят спешни промени, ще се стигне до нови протести и нови избори.

Според Сидеров избори „до дупка" не е решение. „Ние ще ръгаме следващото управление, докато не изгонят колонизаторите", закани се атакистът.

Той изтъкна, че биха могли да подкрепят някой управляващ, ако направи това, което трябва, а именно да изгони колонизаторите, да върне златодобива в българските ръце и да отнеме лиценза на ЕРП-тата.

Волен Сидеров обяви, че не вижда начин за съставяне на работещо правителство в момента.

Той изрази притеснението си, че другите партии нямат ясна програма за управление, нямат ясно декларирани цели, че дори не са се явили на предизборните дебати. За разлика от АТАКА, от която, по думите му, са открдаднали дори лозунга "Да си върнем България", докато в същото време подкрепят монополите, които обират българския народ във всички сфери и в България няма нищо българско.

По време на пресконференцията на АТАКА в изборната нощ, Волен Сидеров попита къде са лидерите на големите партии, класирали се на първите места на вота, защо "победителите" не присъстват тази вечер в НДК и къде са техните управленски намерения.

Смятат, че има време за губене ли? Или за политически игрички? Очаква се да бъдат отговорни държавници - с първо, второ, трето и т.н.- недоумява Сидеров и на няколко пъти, включително и в отговори на въпроси на медии, подчерта, че няма да се коалира. Той би заел и премиерски пост, но спазвайки своята програма.

Сидеров не подмина и високата избирателна активност в Турция. Според него, турската държава по този начин се намесва във вътрешните ни работи чрез манипулирания вот.