За опасност от нарушаване на Изборния кодекс (ИК) при предаването на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) съобщиха от БСП - София.

От БСП - София са сигнализирали до 23-та, 24-та и 25-та РИК, както и до ЦИК. Неявяване на представители на ПП "Воля" в изборните помещения са затруднили дейността на секционните избирателни комисии при откриване на изборния ден.

Снимане на бюлетини и нерегламентирана агитация сред нарушенията на евровота
Обновена

Снимане на бюлетини и нерегламентирана агитация сред нарушенията на евровота

Основни партии подадоха сигнали до РИК

"Налице е сериозна опасност за нарушаване на чл. 285, ал.1, връзка с чл. 378 от ИК", съобщиха от БСП. Изискването е протоколите с изборните резултати на РИК, да се предават от председател или зам.-председател, секретар и член на СИК, предложени от различни партии и коалиции. При отсъствие на представители на три различни политически сили е невъзможно законосъобразно предаване на протоколите.

От левицата настояват 23-та, 24-та и 25-та РИК в София, както и Централната избирателна комисия да предприемат съответните мерки за нормално приключване на гласуването, отчитане на изборните резултати и предаването на секционните протоколи на РИК.

26.22% е избирателната активност в страната към 17.00 часа

26.22% е избирателната активност в страната към 17.00 часа

Активността към същия час на предишния евровот е 27.97%