Харесвате ли Стефан Данаилов за президент?", попита жителите на Гърмен президентът Първанов.

Държавният глава гостува в селото за празника на общината и за закриването на Втория международен фолклорен фестивал "Да пеем и танцуваме заедно".

Припомняме, бившият министър на културата в кабинета „Станишев" вече е номиниран за кандидат-президент на БСП от столична районна организация. Не е тайна, че Стефан Данаилов е една от фигурите, харесвана от Първанов за „Дондуков" 2.

Вашето веселие е отговор на агресията и омразата, която се излива от определени политически сили в столицата, каза още президентът на гърменци.

Пред жителите на селото Първанов подчерта, цитиран от e-79.com, че Гърмен има своето бъдеще в развитието на туризма. От тук насетне България ще има своето бъдеще в Европа само, ако се помогне на планинските и полупланинските райони, където хората бедстват, убеден е Първанов.

Не може да прескачаме в бъдещето. Дълг е на държавата да инвестира в традиционния поминък на населението тютюнопроизводството, подчертава още държавният глава.

Той е отказал да разговаря с журналистите, но е приел да съдейства на 64-годишната Айше Денизова от село Долно Дряново, която го пресрещна и поиска да й съдейства за изваждане на виза за САЩ, за да види сина си, който не е виждала от 20 години.