Ще започнем акция във Варна за боядисване на пешеходните пътеки с перлена светлоотразителна боя. Това е казала при среща с мотористите от клуб "Музикантите" водачът на листата на ГЕРБ в 3-ти МИР Лиляна Павлова, съобщиха от предизборния щаб на партията в крайморския град.

По думите на Павлова, с цел повишаване на безопасността на движението, се предвижда да се въведе и специална маркировка по главните пътища и магистралите в страната, която шуми, ако автомобилът я пресече, но такава може да се поставя само по новите трасета.

Водачът на листата е призовала мотористите да спазват ограниченията на скоростта в града, за да бъдат избегнати инциденти. Тя е уточнила, че важна задача пред управата на всеки град е добрата организация на трафика - повече кръгови движения, а не светофари на всяко кръстовище.

Мотористите са предложили в България да бъде изградена мотописта, подобна на тази в гръцкия град Серес, която ще осигури възможност да практикуват спокойно любимия си спорт. Рокерите са настояли да бъде премахната червената маркировка по варненските улици.

В срещата са участвали и кандидатите за народни представители Пламен Манушев, Николай Апостолов и други.
Павлова днес има срещи и с жители на общините Аксаково и Суворово.