Реформаторският блок е избраната политическа сила. Това заяви вицепремиерът и образователен министър в оставка Меглена Кунева пред журналисти в сградата на технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет.

Кунева коментира политическата тема, свързана с мандата, като подчерта, че се отнася със спокойствие към възможностите, които Конституцията дава.

По думите й към Реформаторския блок президентът е дал знак, че го избира. За другите две политически сили, на които Росен Плевнелиев връчи мандата, Кунева изтъкна, че това се случило, тъй като законът го изисква.

Припомняме, че първите две политически сили, на които държавният глава връчи мандата, а те го върнаха последователно, бяха ГЕРБ и БСП.

Меглена Кунева обясни, че решението дали да се направи опит за съставяне на правителство или да се последва примерът на другите две партии с връщането на мандата било трудно. "Трябва да гледаме сериозно на държавата си", заяви Меглена Кунева.

В това НС има корупционно мнозинство, възмутени реформатори

В това НС има корупционно мнозинство, възмутени реформатори

Заради саботажа на антикорупционния закон

Тя коментира и антикорупционния закон. Кунева изрази разочарованието си от факта, че не всички депутати са присъствали, когато е трябвало да се разглежда антикорупционният закон вчера.

Лош сигнал е, че вчера не присъстваха всички депутати от правна комисия, когато се гледа най-важният политически закон на страната - антикорупционният, заяви Кунева.

Тя изтъкна, че законът е стоял 6 месеца и всеки е можел да направи предложения. Който е искал е направил, отсече тя.