Болният премиер в оставка Борисов - по пижама и халат, прие в стаята си в болница „Лозенец" новия ни патриарх Неофит.

Припомняме, дядо Неофит бе интронизиран в неделя, а днес по програма трябва да се срещне с президента и премиера на Републиката.

Той мина през „Дондуков" 2, но острата хипетронична криза на Борисов от оня ден попречи на патриарха да проведе в МС другата си важна визита.
Затова той отиде при болния лидер на ГЕРБ, да се запознаят и да му пожелае бързо оздравяване.

Борисов трябваше да бъде изписан днес, но лекарите решиха да попази леглото още 24 часа, което отмени редовното заседание на МС.

Патриарх Неофит дари на премиера в оставка икона на Св. княз Борис Покръстител.

По време на срещата министър-председателят в оставка е пожелал успех на предстоятеля на Българската православна църква в новата му мисия и изразил вярата си, че църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България.

„Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега", е обещал Борисов. Двамата с Неофит са разгледали том I на „Летопис на Българската православна църква", издаден с помощта на Дирекция „Вероизповедания" към администрацията на Министерския съвет.

Голяма драма се оказа и планираният телефонен разговор на Борисов с канцлера Меркел, който бе застрашен от болничния престой. Бе уверено, че ще бъде направено всичко обаче той да се проведе въпреки техническите затруднения.