Нова политическа криза предрекоха от „България на гражданите". Малко преди да станат ясни официалните резултати от днешния вот Тома Биков коментира пред News.bg, че какъвто и да е изходът от изборите, бъдещото правителство няма да успее да създаде стабилен мандат. „Ние няма да подкрепим мандат нито на ГЕРБ, нито на БСП", обяви той.

Аз не виждам политическа сила, която да може да предложи нещо по-добро от това, което ни се е случвало през последните четири години, отбеляза Биков. Той описа бившето управление на ГЕРБ като „опит демокрацията да се срине до основи" и не отрече възможността да има нови вълни от гражданско недоволство, които да резултират в провеждането на нови избори наесен.

Биков сподели мнението си, че ако след изборите се сформират коалиции, то те ще бъдат „фашизоидни в смисъла на Мусолини" и като най-подходящ и възможен пример за такова обединение посочи формацията ГЕРБ-Атака. „Това е държавен капитализъм, който се контролира от един или двама души, всички бизнесмени се подчиняват на един център и цялата държава върви в строй", обясни той.

На въпрос дали е изненадан от резултатите, които се съобщават до момента, Биков подчерта, че само няколко партии не биха били изненадани и то само защото са си „изчислили" предварително точно колко гласове ще получат.
„България на гражданите" не е от тези партии, те досега бяха в парламента, заяви Биков. Той отбеляза, че независимо от това дали политическата формация на Кунева успее да влезне в следващото Народно събрание, „България на гражданите" няма да отстъпи от целите, заложени в предизборната им платформа.