Започна предаването на изборните книжа в зала "Арена Армеец". Към момента обстановката към момента е спокойна, а документите се обработват бързо.

След промените в Изборния кодекс за първи път журналистите присъстват в залата и имат възможност да наблюдават процеса по предаване на книжата и флашките с резултатите от машините.

Над 1200 секции трябва да преминат през "Арена Армеец" тази нощ, като част от членовете на секционни комисии вече предадоха книжата си.

Полина Витанова, секретар на 23-ти РИК, обясни, че предаването върви спокойно и вече са приети 91 СИК - тези, които са били служебни, подвижни и тези, в които има машина. Секциите.

Само в две комисии при 23 РИК е имало неработещи устройства и те са преминали за гласуване с хартиена бюлетина.

Витанова обясни, че са получили доста сигнали и жалби за нарушения, като всички те са разгледани. Нарушенията са издърпване и показване на вот, несгъване на бележката, заснемане на вота с телефон, струпване на хора и други подобни.

По нейни думи приемането на книжата отнема не повече от 6-7 минути, ако всички документи са наред.

Представителите на СИК-овете, дошли в "Арена Армеец" бяха единодушни, че процесът е по-лесен с машини и дори най-възрастните избиратели са се справили с машинното гласуване.