Премиерът Марин Райков направи изявление преди пресконференцията с косовския си колега Хашим Тачи по актуалния скандал. Служебното правителство няма вина във връзка с печатните материали или бюлетините, каза Марин Райков. Прокуратурата и ДАНС предотвратиха едно закононарушение, изтъкна той.

Длъжен съм да реагирам по повод днешната пресконференция на главния прокурор, с когото аз поддържам добри отношения, коментира Марин Райков.

Бяхте свидетели на това, че прокуратурата беше категорична, че служебното правителство няма вина и пряка отговорност във връзка с печатаните материали, доволен е той. Служебният премиер иска да се разсеят съмненията, че някой е искал да повлияе на изборите.

Райков отново деликатно намекна, че не приема критиките, че МС не си е свършило работата по организацията на изборите, посочвайки, че изборите са проведени по Изборното законодателство, което не е дело на настоящото управление.

Райков каза, че главният прокурор Сотир Цацаров на днешната си пресконференция ясно е казал, че денят за размисъл е нарушен от някои медии и политици.

По думите на премиера компетентните органи могат да разчитат на неговата подкрепа. При доказана вина от страна на служители на МС аз ще реагирам, закани се Марин Райков. Той призова да се изчисти въпросът кой и на какъв етап носи отговорност, освен това трябва да се установи и степента на отговорност на виновните.

Райков коментира, че винаги е имал добри отношения с главния прокурор. Служебното правителство е изпълнило задълженията си за провеждане на изборния процес, доволен е Марин Райков.

Той заяви, че очаква с нетърпение ЦИК да се произнесе има ли нарушение в деня за размисъл. Премиерът увери, че служебният кабинет ще си върши работата докрай.