Изборният ден мина успешно, обяви на брифинг в МС служебният премиер Марин Райков.
„Това се случи въпреки цялата кампания срещу тези избори и служебното правителство", каза Райков и благодари на всички, които са гласували.

Българските избиратели не се поддадоха на манипулациите и слуховете, категоричен бе премиерът. Той подчерта, че служебният кабинет поел отговорността на управлението, когато никоя друга формация не я е искала.

Раздадохме социални помощи за най-уязвимите групи, отчете Райков. Ние запазихме фискалната стабилност, допълни той.
Ние увеличихме помощите за саниране, продължи Райков. Ние обещахме и осветлихме близо 200 договора в енергетиката, коментира служебният премиер.
Това правителство успяло да подпомогне малкия и среден бизнес с 200 милиона лева по европрограми.

Служебният кабинет, по думите на Марин Райков, не е опонент на никоя формация. Това правителство не е правителство на която и да е политическа сила, категоричен бе той и обясни, че това управление не е версия на предходното управление.

Той категорично не е се съгласи с критиките, че служебният кабинет се е провалил в подготовката на изборите.

Райков каза още, че служебният кабинет не е подкрепял кукловодите на перманентния скандал.

Той призова партиите, които не са доволни от резултатите, да не обвиняват кабинета. Призовавам политическите партии да не горят мостовете помежду си, настоя служебният министър-председател.
По думите му лабилно и нестабилно правителство ще потопи страната. Дадохте обещания на хората, сега ги изпълнете, се обърна Райков към партиите.

Марин Райков увери, че докато се състави ново правителство неговият кабинет ще продължи да работи на пълни обороти.
България е на всички българи без значение от тяхната партийна принадлежност, каза той. Тази държава не може да се управлява с хаос, заяви Райков.

По думите му в следващият парламент ще влязат партии с опит във властта до сега. Сред тях няма морално девствени, подчерта премиерът.