Премиерът Марин Райков се срещна с председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване" АД проф. Михаил Константинов.

По време на срещата министър-председателят определи като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

Припомняме, Константинов заяви публично, че ще направи всичко тройната коалиция да не се върне на власт.
Заради тези негови думи БСП, ДПС и други политически формации натискат остро премиера да освободи Константинов от поста.

По време на срещата Райков е изразил позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Иначе премиерът и проф. Константинов са се обединиха около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и че всякакви съмнения относно манипулация на вота не трябва да се допускат.

От правителствената пресслужба уточняват, че, в момента, в който е готов, премиерът ще обяви публично становището и решението си по казуса.