Разнопосочни реакции предизвика решението на държавния глава Румен Радев да връчи третия и последен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Озадаченост от решението на президента изрази съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Питам се - при ясните ограничения на "Демократична България" - каква е идеята?", заяви Иванов, визирайки категоричната позиция на "градската десница", изразена преди дни - няма да бъде дадена подкрепа на кабинет, независимо от състава му, излъчен от БСП.

"Настоявахме постоянно да се търси формула за решение, преди да бъде връчен мандатът, но това в крайна сметка не се случи", добави той.

БСП разбират "огромната отговорност" на третия мандат, ще търсят консенсус

БСП разбират "огромната отговорност" на третия мандат, ще търсят консенсус

Социалистите нямало да поставят условия предварително

"Доколкото разбрах, БСП са заявили, че няма да разговарят с нас. Така че смятам, че разговарящите ще се много по-наясно какво ще се случи. Така че тези въпроси към тях", парира журналистическите въпроси лидерът на ДПС Карадайъ, който отказа по-нататъшен коментар.

Филип Станев от "Има такъв народ" пък за пореден път препотвърди категоричността на партията да не подкрепя правителство, излъчено с третия мандат. Ако бъдат поканени на разговори по политики, от партията на Трифонов по всяка вероятност ще се явят.

"Това обаче не значи, че ще променим решението си", категоричен бе Станев.

"В политиката няма място за разочарование. Не сме в латиноамерикански сериал", заяви от своя страна Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Именно коалицията на Манолова бе сочена като един от най-възможните и компромисни варианти за мандатоносител. ОТ ИБГНИ се надяват правителство да бъде съставено и са отворени за диалог с БСП.

Президентът дава третия мандат на БСП

Президентът дава третия мандат на БСП

Това ще се случи в петък