23 години, след като регистрира Демократическа партия на труда, назовавана Помашката партия, Камен Буров обясни, че му предлагали 10 000 лева за името на формацията. "Тя не се продава", заяви в Кърджали Камен Буров, цитиран от Родопи 24. Бившият кмет на Жълтуша днес анонсира рестарт на партията.

Отдавна забравените Буров и „дясната му ръка" Исмаил Муса обявиха, че в момента политически трусове клатят управлението на страната и се очакват предсрочни избори. Камен Буров е готов да коалира партията си с формации, които са национално отговорни. "Няма да се договаряме с политически сили, които защитават интересите на други държави, нито с такива като ВМРО, които проповядват откровен национализъм", подчерта Буров.

"Искаме  родопчани да имат представителство във властта", допълни той.

В противовес на множеството научни доказателства, Буров експлоатира идеята за помашкия етнос. "Влизайки в управлението ще осигурим данъчни преференции за граничните райони, каквито имаше по Постановление №31. Тогава заплатите на работещите в тези трудни региони бяха освободени от данъци", заяви той.

По думите му, в момента имало депутати от Родопите, които били в ГЕРБ, ДПС и ДОСТ, но не правели нищо за промяна на живота на хората към по-добро.

Припомняме, т.нар. помашка партия бе учредена на 4 декември 1992 г., а на 18 март 1993 г. бе регистрирана от Софийски градски съд. По това време Буров беше в САЩ по поканата на милионера Шефкет Чападжиев.

На изборите за 36-то Народно събрание партията на Буров се класира на 11-то място от общо 37 формации, регистрирали кандидати. Неговият помощник - Исмаил Муса, е известен с това, че беше един от първите осъдени трафиканти на хора в България.

Пъпната връв на партия ПОМАК води право в Турция

Пъпната връв на партия ПОМАК води право в Турция

Припомняме, през ноември 2013 година от партия НИЕ обясниха, че няма етническа група „помаци" в България. Няма и в Гърция, където българите-мюсюлмани изкуствено са наричани така, за да не се свързват с българската националност и държава. Това е пореден опит за етно-инженерство с българската нация, а заявката на Ефрем Моллов, че ще се създаде партия на помаците е нарушение на Конституцията.