Разговорът за бъдещето на България е възможен единствено след оставки и провеждане на честни предсрочни избори. В това е категоричен държавният глава Румен Радев. Днес той направи обръщение към нацията - трето поред от началото на протестите преди повече от месец.

Президентът посочи, че доверието в управляващите е безвъзвратно загубено, а промените в кабинета не са убедили никого. Едновременно с това провокациите и репресиите само потвърждават нуждата от драстични промени.

Борисов предлага Велико народно събрание и промени в Конституцията

Борисов предлага Велико народно събрание и промени в Конституцията

По-малко депутати

В изказването и предложенията на премиера Борисов от тази сутрин, Румен Радев съзира отново "пренебрежение на Конституцията", тъй като правото за свикване на Велико народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента. "Не и на министър-председателя, подчерта държавният глава.

Румен Радев продължи с поредица от реторични въпроси и отговори - на всичките поред "не".

Румен Радев призова да не се делим

Румен Радев призова да не се делим

Кабинетът и главният прокурор се опитвали да оцелеят с интриги

Може ли партията-държава, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията? Моят отговор е не.

Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не.

Може ли власт, която нарушава закона, не въвежда машинното гласуване и отхвърли електронното дистанционно гласуване, да организира честни избори? Отговорът е не.

Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е не.

Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е не.

Може ли министър-председател, който превърна парламентарната република в автокрация, да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не.

Обръщението си държавният глава Румен Радев завърши така: Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи