Държавният глава Румен Радев призова всички българи да не влизат в капана на Борисов с проектопредложението за нова Конституция. Оценката на Радев за него е "недоносче", а самият премиер той определи като "абсолютно невнятен".

Румен Радев предупреди, че целта на Борисов не е рационална, а отклоняване на вниманието и подмяна на дневния ред: да не говорим за шкафчета, корупция, беззакония, рекет - целта на Борисов е това.

ГЕРБ внесе проекта си за нова Конституция
Обновена

ГЕРБ внесе проекта си за нова Конституция

Предприети са действия да има възможност за машинно гласуване

Лечението не е Велико народно събрание, а оставка, незабавна и безусловна, отсече два пъти Радев.

Държавният глава, който още преди година обяви своя инициатива за промяна на законодателството, заяви, че няма никакво намерение да внася своите предложения в настоящия парламент. "Абсурдно е да ги внасям в един изчерпан от доверие и легитимност парламент", посочи Радев и обясни, че няма как да се търси бъдеще в един парламент с председател, поруган по най-вулгарен начин и то от собствения си лидер. Парламентът е загубил вече всякаква легитимност и доверие.

Този парламент е бил оглавяван от хора като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Драган Цанков - ние като българи сме длъжни да защитим институцията, посочи Румен Радев.

Румен Радев: Разговорът за бъдещето на България е възможен само след оставки

Румен Радев: Разговорът за бъдещето на България е възможен само след оставки

И провеждане на честни предсрочни избори

Държавният глава посети протеста във Варна, където се създаде и напрежение между протестиращи срещу правителството и протестиращи срещу Радев. Кметът Иван Портних, ГЕРБ, също е на място. Сред скандиращите бяха и областният управител Стоян Пасев, и евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ ЕНП). Полицията направи кордон между двете групи протестиращи.

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи