На чаша вино кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев се срещна с  жителите на столичния квартал „Лозенец", за да чуе тяхната визия за развитието на квартала и на столицата.

На фона на джаз музика жителите на квартала можеха да разгледат своеобразната изложба  „Лозенец" днес и „Лозенец" утре".  Днешният ден бе представен с фотоси,  изобразяващи разбити улици и занемарени градинки. Бъдещето на квартала бе  представено чрез проектите на Кадиев и кандидатите за общински съветници в  столицата за обновяване на района.

На срещата дойдоха както настоящи общинари, така и кандидати за общински  съветници в столицата на БСП. Събитието уважи и депутатът от БСП Румен Овчаров, който също не пропусна да разговаря с жителите на „Лозенец". Той даде висока оценка на проектите за „бъдещия „Лозенец".

„През следващите месеци вие ще бъдете свидетели на много подобни събития."
С тези думи Кадиев се обръна към жителите на квартала, дошли на площад „Журналист", където се състоя мероприятитето.

„Искаме хората да ни усетят." - заяви той.
По думите му, с поредицата срещи, които му предстоят, той иска да покаже на столичани, че има кой да разреши техните проблеми.

„Разчитам на вас. Имаме добри идеи за София." - каза още Кадиев.

Според него е необходима промяна в София, за да бъде столицата един различен красив сигурен, зелен и чист град.

„Вложил съм много енергия в тази кампания. Всички сме много мотивирани най-после да направим нещо хубаво за София." - изтъкна Кадиев.

Той заяви, че ще се бори за победа още на първия тур. Кандидатът на БСП вече е  подготвил своята програма за управление на столицата, поместена на 40 страници. След няколко дни тя ще бъде публикувана на неговия сайт. Всеки, който я прочете ще може да отправи своите забележки и препоръки към програмата му.

Пенсионер попита Кадиев ще има ли безплатен транспорт за пенсионерите в столицата. Кандидатът за кмет на левицата обеща, че ще им осигури безплатно пътуване в градския транспорт на столицата, но в определени часове.

На площад „Журналист" от щаба на Георги Кадиев бяха поставили кутия, в която  жителите на квартала да отправят своите пожелания и идеи към кандидата на БСП и да споделят визията си за това как трябва изглежда столицата.