От "Атака" призоваха президента Румен Радев да бъде гарант за честността на парламентарните избори, като поиска да бъде извършен одит на "Информационно обслужване".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поздрави идеята на президента Румен Радев да се консултира с всички партии за изборите, но: "ние като стари опитни политици направо, както се казва ще хванем бика за рогата и ще започнем със същественото нещо". По думите на Сидеров същественото било, че в момента в България за изборите има около 600 000 фантома или "мъртви души".

Караянчева обвини Радев, че участвал във внушенията за купуване на избори

Караянчева обвини Радев, че участвал във внушенията за купуване на избори

Радев обясни на герберите, че техният бивш съпартиец казал, че има такива манипулации

ЦИК представя близо 600 000 повече гласове от реално съществуващите. Какво значи да говорим за дата за изборите и за общи принципи, ако имаме разминаване в числата, недоумява Сидеров. От "Атака" призоваха да бъде направен одит на държавното акционерно дружество "Информационно обслужване", защото ключът за бараката бил именно там.

Не е важно кой провежда изборите, а кой ги брои, посочи Сидеров. За "Атака" е важно да се направи одит, а бордът на акционерното дружество да се разшири и в него да влязат представители на опозиционни партии и граждански сдружения.

Корнелия Нинова уверява, че БСП не воюва с Румен Радев
Обновена

Корнелия Нинова уверява, че БСП не воюва с Румен Радев

Държавният глава иска левицата да е силна опозиция

"Атака" иска да има прозрачност в "Информационно обслужване", за да се постигне контрол върху изборите. Ако тези въпроси не се решат, датата за изборите е подробност.

Павел Шопов вижда в усилията на президента да промени нещо в трагичната, предопределена и много фатална картина в страната. "За да стане решителна промяна е нужна вълна, а ако няма вълна, нещата ще бъдат в обичайното русло и ще продължат обичайните фрази, думи, заклинания", категоричен бе Шопов.

По думите му "Атака" създала една от трите вълни в българското общество за последните 30 години.

ДПС питат Радев как ще се проведат изборите
Обновена

ДПС питат Радев как ще се проведат изборите

За първи път в условията на пандемия ще правим избори

Президентът Румен Радев заяви, че парламентът агресивно трябва да изпълнява своите правомощия спрямо изпълнителната власт. Той смята, че когато има интерес, за кратко време българският парламент може да направи чудеса.

"Все повече "Информационно обслужване" се превръща в черна кутия", акцентира държавният глава, според когото законодателят поставя хората, работещи в "Информационно обслужване" в неудобна ситуация.

По време на разговора с ръководството на партия "Атака", президентът Радев заяви, че се надява в българското общество да има акумулирана голяма енергия за промяна. Факт е обаче как тази енергия ще бъде поведена така, че да доведе до някакъв прогресивен резултат, който да ни отведе напред, а не да ни върне назад, посочи Радев.

Той се надява на консолидация на волята на всички политически субекти България да върви напред. Хората не искат повече да чакат, хората искат да видят промени възможно най-бързо и политиците трябва да съумеят така да спечелят доверието на хората, за да не го пропиляват, допълни държавният глава.

Радев и „екстрасенса“ Марешки в сблъсък за политическото аматьорство

Радев и „екстрасенса“ Марешки в сблъсък за политическото аматьорство

Лидерът на "Воля" обвини Радев и Борисов, че настройвали хората

Припомняме, на 7 декември 2020 г. президентът Румен Радев призова изборите да се проведат в срок и спомена датата 28 март. След това се разрази спор между президента и премиера фиксирана или не е датата на изборите, като Бойко Борисов заяви "казана дума, хвърлен камък".

Консултациите за провеждане на избори в условия на пандемия при държавния глава започнаха в първите дни на януари месец със среща със здравните власти - здравния министър Костадин Ангелов, главния здравен инспектор Ангел Кунчев и шефа на ваксинационния щаб Красимир Гигов. Румен Радев разговаря след това и със здравни експерти.

На 7 януари Радев се консултира с Обществения съвет към ЦИК за предстоящите избори. След това се срещна с кметове, а разговаря и с Националното сдружение на общините в България. Консултации бяха направени и с Централната избирателна комисия.

След това Румен Радев продължи с извънпарламентарните партии: "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се.БГ" и Отровното трио.

На следващия ден президентът се срещна и с "Републиканци за България", АБВ и ПП МИР.

Вчера онлайн държавният глава разговаря и с представители на общностите ни в чужбина.

На 12 януари консултациите при президента Румен Радев продължиха с управляващата партия ГЕРБ, като на срещата не присъства премиерът Бойко Борисов. Последва срещата с БСП и Корнелия Нинова. След това се състояха консултациите с ДПС и "Воля", а Обединени патриоти не приеха поканата.