Българският парламент е паднал до нивото на провинциално махленски фактор, на ганково кафене, в което хората се събират да се посмеят, похилят и да си отидат по къщите.

Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров в декларация по повод началото на парламентарната сесия.

След семейните драми и раздели в Атака, ситуацията в партията на Волен Сидеров премина на следващия крими етап.
Oще...

Отказ от национална отговорност и национален нихилизъм според лидера на Атака е отказът на мнозинството да почете бомбандировките над столицата от 1944 година.

По тази причина лидерът на Атака отказа да се обърне към председателя на НС и посочи, че ако трябвало да я поздрави за началото на новата сесия щял да се обърне с думите :"Неуважаема госпожо председател".

Няколко са основните акценти в работата на националистите. Няма да подкрепя политиката на българското правителство, категоричен бе Волен Сидеров. Според него политиката на кабинета е антинационална. Като пример той посочи даденото разрешение на Шеврон за проучване на шистов газ в Добруджа.

Според атакиста патриотът не дава небето си на турски изтребители. Непатриотът, по думите на Сидеров, "си трае, кюта се и си прибира паричките".

Лидерът на Атака критикува и икономическата политика, водена от правителството. Чуждите монополи у нас се утвърджават, дават им се все повече предимства и привилегии, коментира още националистът. Категорично национално предателство според атакиста е подновеното разрешение за златодобива.

Ние като български патриоти не можем да бъдем „За" политика на правителството, която е в пълен синхрон с турското управление в момента, осъществявано от един ислямист, г-н Ердоган, с когото българският премиер се прегръща, каза Сидеров.

Той припомни данните на БСК, според които стотици хиляди фирми фалират. Българската средна класа умира и това става при упаравлението на партия, която се казва ГЕРБ - Граждани за европейско развитие на България, посочи още Волен Сидеров.

Той остава опозиция и заради купените от управляващите напуснали Атака депутати и отнемането на държавната субсидия от партията му. Това е наказателна операция, която управляващата партия налага на партия Атака заради нейното критично поведение, смята лидерът на националистите.

Той обвини ГЕРБ-ерите в политическо инженерство и настоя за промяна в Закона за политическите партии и да се прекрати възможността "парите да следват депутата".

Атакистите ще сезират прокуратурата за това, че вътрешният министър Цветан Цветанов попълнил документ с невярно съдържание. Въпросният документ е този, с който Цветанов уведомява Симеон Дянков, че ПГ на ГЕРБ се е увеличила с депутати, напуснали Атака. Така според атакиста Цветанов откраднал пари от субсидията на партията му.

Националистът смята да започне събиране на подписка за сезиране на КС по случая.