До 2001 г. от службите не е имало нищо впечатляващо за Косьо Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БиТиВи по повод интервюто на вътрешния министър Цветан Цветанов, в което той твърди, че редица „знатни" фигури от кримиконтингента у нас са се „издигнали" именно по време на управлението на тъмносиния лидер.

По наше време имаше нетърпимост към организираната престъпност, категоричен бе бившият премиер. След това имаше реванш на тези хора и този реванш се казва Симеон Сакскобургготски, посочи той.

Припомняме, настоящият премиер Борисов бе назначен за главен секретар на МВР от кабинета на НДСВ, като негов заместник бе настоящият вътрешен министър Цветанов.

По повод предстоящия вот на недоверие към кабинета Костов каза, че това, че сините няма да подкрепят правителството, не означава, че ще гласуват заедно с ДПС и БСП.

Това правителство няма своя политическа основа, каза той и допълни, че ГЕРБ разчитат в парламента на отцепилите се от различни политически групи депутати и на Атака, като по думите му националистите не са представители на здравия разум.

Бойко Борисов загуби нашата подкрепа, защото не реализира антикризисната си политика, не изпълни предизборните си обещания, обясни той.

Според него Бойко Борисов се е превърнал в опонент на този Бойко Борисов, който е спечелил доверие на изборите през 2009 г.

В политиката се подкрепят реални политическия действия, категоричен бе съпредседателят на Синята коалиция.