Синята коалиция внася в деловодството на парламента предложение за създаване на временна анкетна комисия за случая в Горна Оряховица, след като до момента са събрани 51 подписа.

Желаем този скандал да бъде приключен, колкото се може по-бързо, каза на брифинг в кулоарите на НС Иван Костов.

По думите му вече втори месеци се говори за случая, но няма категоричен отговор. Затова и според сините е наложително спецкомисия към законодателния ни орган да разнищи станалото.

Никой няма интерес скандалът да продължава да се разраства, смята Иван Костов.

Той е категоричен, че компетентните институции не са си свършили работата по изясняване на ситуацията, след като отново във вестник се е появила тезата, че бебето е живородено.
Комисията към парламента според Костов трябва да установи спазени ли са законовите и подзаконови актове при изнасянето на СРС-та от прокурори и вътрешния министър. Комисията също така трябва да проучи експертизата на бебето.

ГЕРБ няма интерес политическите скандали да продължават, смята още Иван Костов, тъй като според него тези скандали са пожари, които изгарят партията на Бойко Борисов.

Резултатите от работата на анкетната комисия ще дадат основание на сините дали да искат оставката на вътрешния министър , ако се докаже, че бебето е мъртовородено, а той е обвинил публично лекарите.
Редно е скандалът да приключи в НС, защото той започна тук, коментира и Мартин Димитров.

Истината трябва да излезе наяве, допълни той.