За пореден път премиерът Борисов изтъкна, че ако Станишев е искал да строи ядрена централа между 2006 и 2007, е щял да подпише договор.
Това становище министър-председателят се опита да защити в сутрешния блок на бТВ. Той гостува там заедно с икономическия министър Делян Добрев и образователния - Сергей Игнатов, които обаче стояха зад кулисите.

„Аз съжалявам, че след вчерашното си изказване Станишев ожълти отношенията ни", възмути се Борисов.
Припомняме, лидерът на БСП Сергей Станишев „извади от кашон", както той се изрази, копие на меморандум от 30 ноемрви 2010 година между руската и българската страна за цената на АЕЦ „Белене".
В него се фиксира цена на втората ни централа от 6,270 млрд. евро. Станишев изтъкна, че с този документ се опровергават манипулациите на Бойко Борисов за цена на АЕЦ „Белене" от 10 милиарда евро.

Днес премиерът носеше официалните документи за „Белене", взети от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с които разказа накратко как решението за АЕЦ „Белене" е дошло още през 1986 година. Последвали са три копки, през което време българските данъкоплатци дават доста пари и централата става почти готова.

След като затварят блоковете на АЕЦ „Козлодуй" обаче, тогавашното правителство решава, че това може да стане и с „Белене" и решават да купят нови реактори. Така връщат на Русия наличните реактори за жълти стотинки, които реактори работят в руската федерация и до днес.

След като правят всичко това, от 2006 година Станишев и Първанов си дават една година срок, в която евентуално да подпишат договор, в който да бъде описано всичко за новата ядрена централа. Те обаче така и не споделили инфлационния индекс на договорената цена. „И ако си спомняте аз колко пъти съм питал Първанов и Станишев на какъв инфлационен принцип е договаряна цената, но те не казваха", категоричен бе Бойко Борисов.

Той обаче, въпреки всичко, остана благодарен на Сергей Станишев, който „за радост на българите проявява характер и не подписва този договор".
В следващия момент обаче отношението на премиера към президента на ПЕС светкавично се промени, когато му припомниха думите на соцлидера от преди дни, когато той каза, че държавата не р давала никакви пари за АЕЦ „Белене". „Проектът беше замислен без никаква държавна помощ от бюджета", категоричен бе тогава Станишев.

„Целта на Станишев е да ни изкара, че всички сме маскари", контрира веднага Борисов. „Аз съм водил разговори с ръководителя на RWE Гросман. Цената не е два пъти по-висока", отсече той. По думите на Борисов „няма такова нещо и досега не са давани пари от бюджета".

Министър-председателят изтъкна, че ако не намерим голям европейски инвеститор, няма да строим АЕЦ „Белене". „Искам да съм сигурен, че има име на голям инвеститор и едва тогава съм готов да разговаряме за подписване на договор", коментира той. Според Борисов съществува и още една заблуда, според която, ако ние имаме нова централа ще има 60 000 работни места. „До този момент не могат да ми крият договори", ядоса се Борисов.

Той отново осъди нападението срещу Ахмет Доган и упрекна ДПС в изказванията им, че не вярват на българските служби за сигурносат, а МВР според тях внушава на нападателя какво да говори. „ На тяхно място бих си мълчал и бих оставил прокуратурата да си свърши работата", подчерта Борисов.

Нервите на Борисов обаче не издържаха, когато отново бе засегната темата за работничката от ВМЗ-Сопот със златните пръстени, която символично подари на премиера филия хляб и лук.
„Ако обичаш да се кичиш със злато, а нямаш пари, как се кичиш", разгневи се Борисов. „С какво съм заслужил този лук", недоумява той. „Съжалявам, сто пъти съм се извинявал на жената, но и на мен ми омръзна. Очаквам да ми се извини.", развика се той и изригна: „Що не прати на Станишев кромития лук?".