На пресконференция в Благоевград лидерът на РЗС заяви, че потвърждава изнесената вчера информация, че имало скрита договорка между БСП, ДПС и президента да се състави правителство на националното съгласие.

Припомняме, в неделя Янев съобщи за подобни преговори, уточнявайки, че еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева е спрягана за премиер.
Социалистите побързаха да опровергаят тази информация, посочвайки, че явно Бойко Борисов е прибегнал „до услугите на Янев", за да прави неверни внушения и инсинуации, с които да манипулира вота.

По време на днешната си пресконференция лидерът на РЗС потвърди казаното вчера и определи скритата договорка между БСП, ДПС и президента Плевнелиев като целяща да състави правителство на политическия компромис или правителство, което да е изгодно на всички партии от статуквото.

Той изнесе и още факти за преговорите, посочвайки, че през март в Брюксел е имало таен обяд между Кристалина Георгиева и Сергей Станишев, на който е била обсъдена възможността тя да оглави бъдещия кабинет.

На второ място Янев заяви, цитира от БТА, че е бил пряк свидетел, без да го желае, на телефонен разговор, който според него потвърждавал, че е имало подобни сондажи.

Той отправи и питане към Кристалина Георгиева за кого е работила на парламентарните избори през 2009 г., с кой депутат на БСП и в кой избирателен район.