Реформаторите ще мъдрят от чия квота да е новият министър на правосъдието.

Всички партии в РБ в момента обсъждат ситуацията, вземат съответните решения”. Това обясни в кулоарите на НС съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, който е от ДБГ.
Във вторник щяло да има заседание на изпълнителния съвет на РБ, на което щели да се обсъдят решенията на всички партии. Тогава щяло и да се вземе единното решение за създалата се ситуация.

Първата стъпка е да обсъдим това и да вземем единно решение на блока, каза Зеленогорски. След това щели да вземат кадровите решения. От изключително значение било да се изясни от коя квота е правосъдният министър.

Според Зеленогорски имало различни тълкувания на тази тема. Когато това се изясняло, щяло да се преценят и номинациите.

За мен целостта на блока е преди всичко, категоричен бе депутатът. Той се обяви за единно решение на блока за това всички партии в РБ да останат в мнозинството или да са в опозиция. Ще вземем мъдро, ефективно и смислено решение, увери Найден Зеленогорски.

До вторник всичко щяло да се изясни, включително и предложението на РБ за правосъден министър.

В коментарите на Зеленогорски прозвуча леко смущение от желанието на герберите да издигнат техен кандидат за министър на правосъдието. Ако все пак решат да издигнат кандидат, то трябвало кандидатурата да е единна.

Като интрига той определи хакерската атака на мейла на ДБГ и коментарите, че имало хибридна война в РБ. ДАНС и ГДБОП напреднали много от вчера до днес и скоро щяла да се изясни ситуацията с хакерската атака, която разпрати мейл до медиите, че Кунева сдава поста, а ДБГ излиза от управляващата коалиция.

За да останат във властта, както той намекна, ДБГ искат гаранции, че ще има съдебна реформа и че групировките ще бъдат избутани от властта. Тепърва мислим по гаранциите, отговори той на въпроса какви трябва да са тези гаранции.