Президентът да свика извънреден КСНС тази вечер. Това поиска лидерът на Атака Волен Сидеров на извънредна пресконференция в централата на партията.

На този съвет според него отчет трябва да даде главният прокурор Сотир Цацаров за разследването по скандалния случай зa незаконните 350 хил. бюлетини. Освен това на съвета трябва да вземат участие и председателят на ЦИК, както и служебният премиер Марин Райков.

Марин Райков вече трябваше да бъде разпитан, категоричен е Сидеров и изтъкна, че премиерът носи отговорност за печатането на бюлетините, за договора за печатане на бюлетините и провеждането на изборния процес.

Националистите искат да видят и договора с фирмата на общинаря от ГЕРБ -Костинброд. МС е задължен да осъществява контрол за печатането на бюлетините, по думите на Сидеров, като контролът по думите му трябва да е и след изпълнението на поръчката.

Марин Райков трябва да бъде разпитан и подведен под отговорност, категоричен е лидерът на националистите. Служебният премиер, според него, не си е изпълнил служебните задължения.

На заседанието при държавния глава, предлагат от Атака, трябва да присъстват и лидерите на парламентарно представените партии в 41 НС, които са засегнати от този случай, както и МВР шефът и председателят на ДАНС.

Наше задължение е да направим този извънреден съвет и да набележим мерките, категоричен е Волен Сидеров. Истеричното и хаотично говорене по медии според него няма да даде резултат. Само при държавния глава с извънреден съвет ще може да се вземе някакво решение.

Националистите са категорични, че трябва да се направи всичко възможно, за да не се фалшифицират изборите утре. Сидеров е доволен от мащабната акция на прокуратурата. Трябва вече да има задържани лица и от най-високо ниво, смята още лидерът на Атака. Виновните, по думите му, трябва да отговарят пред закона.

В следващите 12 часа, оставащи до вота, трябва да се вземат мерките срещу манипулация на вота. Ако президентът си мълчи, това не може да е президент, ако сега той не вземе позиция, това ще е скандално, категоричен е Сидеров.

Ако той се скрие, той не може да бъде държавен глава, допълни той.

Плевнелиев призова преди ЦИК, Прокуратурата и ДАНС да си свършат работата, да не се правят каквито и да било твърдения и изводи, за да се търсят изборни дивиденти в деня на размисъл. Призовавам политическите партии и медиите да уважават правилата на демокрацията, завърши изявлението си той.

Националистът предлага ЦИК да реши как да опази бюлетините. Лидерът на Атака, който се е занимавал с печатарство, коментира, че такова количество брак няма как да има. Бракът, по думите му, трябва да се изземе от поръчителя, според него, както и матриците, по които се печатат бюлетините.